sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kalustehankintoja

Jotta reissussa pärjää, on myös hyvä olla tietynlaista kalustoa mukana. Artun osalta tämä osuus hoidettiin hankkimalla seuraavanlaisia majoittumiseen tarvittavia välineitä; teltta, makuupussi, makuualusta sekä tavaroiden mukana pitämiseen rinkka.Teltta on mallia FjällRäven Akka Endurance 2, kaksikerroksinen kahden hengen tunneliteltta ympärivuotiseen käyttöön. Suhteellisen kevyt kantaa (3,6kg) sekä aiempiin Akka-malleihin nähden tukevampi malli. Tällä pitäisi nyt jo pärjätä.


Teltta on vielä ainakin ennen reissua nähty jo ehjänä ja pitihän se ikuistaakin. Tukevan oloinen oli teltta ja aika nopea kasattava. Nyt pitäisi onnistua kenttäolosuhteissakin harjoittelun jälkeen.


Teltassa on myös tilava absidi (lue: eteinen), jonne tavarat mahtuva ja myöhempiä retkiä ajatellen myös mahdollisesti koira ruokailu/juoma-astioineen.


Myös hyttysverkkoja on hyvä olla vähän joka välissä, niin absidin ulko-ovella, kuin itse majoittumiseen tarkoitetun tilankin ovella. Retkeilijät pysyvät suojassa puremilta ja absidin molemmilla sivuilla olevien ulko-ovien ansiosta myös ilmanvaihtoa pystytään säätelemään sopivaksi.


Juurihan ne kaksi nukkujaa mahtuu telttaan. Makuupussiksi on valittu Marmotin Sawtooth, hanhenuntuvatäytteinen makuupussi, jossa pitäisi tarjentua vähän viileämmässäkin. Miehillä seurattavaa Limit-lämpöarvoa kun tarkastellaan, noin -10 asteessa nukkuu vielä mukavasti. Tuote on kolmen vuodenajan -makuupussi, joten talvivaelluksille täytyy varata vielä talvimakuupussi.


Makuualusta on hyvä olla kylmällä maalla nukuttaessa. 1,5" paksu Therm-a-Rest Trek Lite -makuualusta on itsestään täyttyvä ilmatäytteinen makuualusta ympärivuotiseen käyttöön. Kotona lattialla koekäytössä ollut makuualusta meinasi jo käydä oman joustinpatjan kohtaloksi, ohuudestaan huolimatta alusta oli selälle mukava ja riittävän tukeva nukkumiseen. Kimi-koirakin oli innostunut tutkimaan alustaa ja kyllähän siinä olisi koirankin mukava nukkua. :)


8-kilon koira on aika pieni pakkaus pakatun rinkan rinnalla.

Rinkka on Haglöfsin OXO-70 eli 70-litran tukeva anatomic-rinkka. Pakkaamista harjoitellessa etukäteen Arttu teki huomion, jonka oli koko ajan tiennyt, mutta nyt tieto oikein porautui kalloon: pakattu rinkka painaa! Kuitenaan rinkka ei ilmeisesti ollut kaiken huonoin eikä pakkaaminenkaan täysin epäonnistunut, koska rinkka ei selässä sitten painanutkaan enää oikein mitään.

Taskuja ja laajennusmahdollisuuksia vetoketjujen avulla riittää runsaasti ja säätömahdollisuuksia on lähes rajattomasti. Näitä ominaisuuksia hyväksi käyttäen rinkasta saadaan sopiva miltei jokaiselle käyttäjälle. Rinkkaa ostaessa täytyy kuitenkin huomioida kantajan sukupuoli, koko, kantokapasiteetti yms. joten eri vaihtoehtojakin löytyy pilvin pimein.

Reissuun käytiin myös ostamassa kalastustarvikkeita (joita kalamiehellä ei koskaan ole liikaa ;) ), ensiapulaukku, turvaköyttä, nokipannua yms. retkeilystä luonnikkaampaa tekevää tarviketta. Niistä kuvia nähdään myöhemmin tulevissa kuvissa reissun päältä. Tarkoituksena on ottaa matkaan myös kamera ja videokamera, eli jonkinlaista videopäiväkirjaakin on tulossa. Nyt vaan kovaa harjoittelua teltan kasaamiseen ja odottelua vielä pari viikkoa, jotta pääsee matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti