keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Tiistai

Lähdemme aamulla kauan odotetulle kalaretkellä erämaahan ja käymme vielä nopeasti ilmaisilla munkkikahveilla. Munkin syönnin ohessa saamme muutamia vinkkejä kalapaikoista.

Näiden ja kartan turvin lähdemme kohti suurta kalastusvaellusta.Yli 240 kilometrin ajon, muutamien kilometrien patikoinnin ja useiden vesistöjen (purot, joet, järvet) jälkeen toteamme kaikkien paikkojen olevan tulvassa ja kalasaalis on nolla. Muonio-Tornionjoen vesi on tulvassa yli 2 metriä ja muita kalastajia ei ole missään. Paikalliset kertovat varsinaisen sesongin alkavan ensi viikolla.

Kalastajia on havaittu tähän mennessä vasta Pellon korkeudella, johon täältä on matkaa yli 150 kilometriä. Matkamme varsinainen tarkoitus veti vesiperän ja joudumme palamaan mökille suunnittelemaan uusia vaihtoehtoja.

Hetassa toteamme nyt itsekin, että onko meillä tarpeeksi kossua? Huomaamme kossun olevan vähissä pettymyksen tunteeseen nähden, joten suuntaamme mökille Hetan Alkon kautta. Matkaamme tarttuu 2 x 0,5 l kossupullo, joita tulemme nauttimaan saunan lämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti